Franse kust

15juniVolledige dag16Franse kustEven uitwaaienType evenementRondritAantal dagen2-daagse

Tijd

juni 15 (Zaterdag) - 16 (Zondag)(GMT+02:00)

Evenement details

Deze 2-daagse rit bevat een mix van verschillende landschappen en uitzichten.
Tijdens het eerste deel van de rit rijden we langs de mooiste baantjes langs de Frans-Belgische kust. Deze regio wordt ook wel “Bachten de Kupe” genaamd en wordt gekenmerkt door z’n variatie aan natuur. Opvallend in deze regio zijn de namen van verschillende dorpjes.

Op de route passeer je de Sint-Sixtusadbij, kort daarna blijven op Franse bodem nabij de Opaalkust (in het Frans: Parc naturel régional des caps et marais d’Opale). Een adembenemend landschap met zowel mooie pittoreske dorpjes als oneindig veel moeraslanden. Bologne-sur-mer is een uitzondering, het is de grootste stad in de regio en heeft heel wat moois te bieden. Wie er in de buurt verblijft moet zeker eens een bezoekje brengen.

Tijdens het 2de deel van de rit (dag 2) tref je nog meer idyllische kustdorpjes aan met elk hun eigen kenmerken. Neem de tijd om de auto even te parkeren en de benen de strekken.
Je komt vast iets leuk tegen! Les Deux Caps zijn een echte publiekstrekker, maar sta ook even stil bij de geschiedenis van deze regio, onder meer bij de Atlantikwall. Net voor Calais (einde Franse kust) rijden we terug landinwaarts, nog een flinke weg te gaan tot aan het eindpunt.

We vertrekken vanaf het pittoreske dorpje Alveringem (Leisele) nabij Café De Vette Os.
Niet te vergeten gaat het hier om een 2-daagse. Het einde van dag 2 ligt nabij Wimereux (Bologne-sur-mer). Op dag 2 rijden we verder langs de Franse kust, richting Calais en zo terug naar het vertrekpunt.

Qua overnachting vragen we om zelf iets te boeken.
Er zijn enkele opties in Wimereux, alsook in Bologne-sur-mer (groter aanbod).
Voor het vertrek op dag 2 wordt er opnieuw verzameld iets voorbij Wimereux.

Jij komt toch ook?!

Inschrijvingen via onze website
niet-leden €10 / wagen.

Om uw deelname voor dit event te registreren, dient u ingelogd te zijn.
#