Mazda Club Belgium meeting 29 september 2018

29 september 2018 wordt voor “Mazda Club Belgium” toch wel een dag om niet te vergeten.

In 6deversnelling, dan wel atmosferisch (zonder turbo) is onze club steeds groter geworden.
Slechts 2 maanden heeft het geduurd, ondertussen zijn we met zo’n 130 leden in de Facebookgroep, waarvan op dit moment zo’n 50-tal zich heeft geregistreerd als lid van de club.

Al snel kwam ik met Andy tot een beslissing om een meeting op poten te zetten, dan wel “privé” omdat dit de aanwezigen net iets dichter bij elkaar brengt. Zo gezegd, zo gedaan.

Samen met Andy hebben wij ook al tal van dingen besproken, zoals het bedrukken van kledij, waar we momenteel nog niets over vertellen). Ook andere merchandise werd al besproken, we zien wel wat er eerst komt. Stickers zijn besteld, in wit & zwart en zal je weldra kunnen aankopen.

Een stralende ochtend, rustig verkeer, soms wat gebrom van Mazda’s.
Net voordat ik de parking van Domein Puyenbroeck opreed, reed er een Rode 3 MPS voor me, het was Jean Pierre. De zowat onbekende die al snel bekend werd op de meet. Was het omwille van zijn wagen, z’n leeftijd of zijn zotte uitleg? Ik weet het zelf eigenlijk niet. In ieder geval, hij was eerst voorbij gereden en dook wat later terug op… .

Toen ik als 2dearriveerde dacht ik bij mezelf “Ooops normaliter moet ik de eerste zijn”. Neen, het was Robbe Dons die er als eerste stond met zijn Mazda 3 met een 1.3 benzinemotor, wat vrij uniek is! Enkele minuten later kwam ook onze wel beherende webmaster Kwinten, met zijn in het oog springende “Witte Racing CX-3” op het terrein gevlogen, netjes geparkeerd naast die van mij, dus ferm contrasterend. Welke de mooiste is? Dat mag je zelf bepalen!

Iets later kwam er een 323 aangereden, geen rasecht clublid, maar lid van The Rising Sun & Friends. Een club die beheerd wordt door Sabrina Kuypers, die zelf ook lid is bij ons. Zij bracht nog enkele clubleden mee, echt tof!

Rond de middag waren de meeste aangekomen. Ondertussen kreeg ik slecht nieuws van Andy, onze medeoprichter. Het ging niet goed met zijn zoon, Andy moest dus dringend naar het ziekenhuis met z’n zoon en kon jammer genoeg niet aanwezig zijn. Intussen gaat alles terug goed.

Prijzen kan ik niet uitdelen, maar die voor “grootste colonne” gaat naar JDM Performance Belgium, helemaal uit Limburg kwamen ze met enkele parels naar Puyenbroeck. Waarvoor nogmaals dikke merci!

Er waren ook leden van JapGarage aanwezig, super dat ook zij deelnamen aan onze 1stemeet!

Veel van het domein zelf hebben we niet gezien, maar dat hoefde eigenlijk ook niet. Wie wou kon dat zeker doen, maar vrijwel iedereen was geïnteresseerd in de wagens die aanwezig waren.
De meeste hebben iets gegeten op het domein zelf. Het “geplande” ritje met het treintje op het terrein werd al snel vergeten.

Rond 15u waren de meeste al terug richting huis vertrokken. De harde kern is nog wat langer gebleven, het was bijna 20u als ik thuis was.

Kortom, het was een succes en voor herhaling vatbaar.
Foto’s zijn terug te vinden op de website.
Ik hou jullie op de hoogte voor een volgende meet, al zal dat pas volgend jaar zijn!

Mazdastische groeten
Thomas

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment
    #